Tóth József képviselőjelölt bemutatkozása

Tisztelt sajóecsegi Lakosok!

Engedjék meg, hogy bemutatkozzam önöknek:

Tóth József vagyok, 56 éves, Széchényi utcai lakos. 2021 augusztusában költöztünk ide feleségemmel és két gyermekünkkel. Sajóecseg nem volt ismeretlen számomra, mivel gyerekkorom óta itt töltöttük a húsvéti és nyári szabadságainkat. Édesapám hamar árva lett , ezért itt nevelkedhetett nagybátyjánál , majd 1956-ban fiatalon a tengerentúlra indult szerencsét próbálni, hogy viszonozhassa mindazt, amit nevelőjének köszönhetett ebben a csoda szép faluban, de Hollandiában megállt. Itt kezdett új életet és járhatott főiskolára, holland nevelőszülőket kapott. Később holland feleségével is megismertette Magyarországot, s így nem volt kérdés, hogy mikor én Hollandiában  megszülettem, már pár hónaposan jöttem Magyarországra. Nekem kisgyermekként Sajóecseg táblánál kezdődött Magyarország, hiába léptük már át a határt kilométerekkel előbb. Hazaértem, bár Hollandiában éltem, mindig izgatottan vártam, hogy jöhessek újra és újra.

 

1993-ban doktori címet szereztem a leideni egyetemen (nemzetközi állam közigazgatás és Európai Uniós jog). A holland nyelv az anyanyelvem, folyékonyan beszélek angolul, felső fokon németül. S mivel édesanyám holland, édesapám magyar, természetesen megtanulhattam magyarul is. 1997 -ben házasságkötésem óta élek Magyarországon , 24 évig Miskolc-Tapolcán laktunk, mielőtt Sajóecsegre költöztünk. Saját vállalkozásunk van itt és Hollandiában.

Mindig is érdekelt a falu sorsa, s mióta itt élek rendszeresen részt veszek a testületi üléseken.

Terveim és céljaim közt szerepel, hogy Sajóecseg újonnan megválasztásra kerülő polgármesterét és a Testületet az alábbi elképzelések megvalósításában segítsem.
– Jó kapcsolatot és együttműködést kialakítani a környékbeli Sajó menti településekkel és városokkal, újra visszakerülni a regionális vérkeringésbe.
– Ingatlangazdálkodás és ingatlanfejlesztés, új utcák létrehozása. A jelenlegi sajóecsegi kincsek megfelelő hasznosítása,( faluház létrehozása, tornaterem újrahasznosítása) felelős gazdálkodás keretében megfelelő bevétel generálásának segítése, hogy a falu pénzügyei előrehaladjanak. Ahogy egy holland közmondás tartja, „hús kerüljön a csontokra !”
– Költségvetés javítása, olyan költségvetést elérni, hogy a falu nyereségesen tudjon működni, fejlődni és felelősséggel fejleszteni.

– Bekapcsolni településünket a környező kerékpárút hálózatba.
– A bekötőút a 26-os főút felőli kivilágítása, utak minőségének javítása, biztonságos buszmegállók megvalósítása.
– Szolgáltatások bővítése, több hangsúlyt fektetni az egészségügyre ,gyógyszertár , herbária létrehozása ,valamint az idősek ellátására, összefogására és ápolásra szorultak megfelelő segítsége. S persze ne feledjük, hogy szép éveiket tölthessék boldogan, megfelelő társaságban és környezetben.

– Településünk ifjú gyermekei számára olyan egyesület létrehozása, mely a tehetséges gyermekeket folyamatosan segítené céljaik elérésében, ezzel kapcsolatosan megszólítanám falunk vállalkozóit is.
– A falu összképének javítása, megfelelő és biztonságos  faluközpontot létrehozni, zöldövezet és közterület folyamatos és jól szervezett karbantartása.

– Sajóecseg közigazgatási határait figyelembe véve sokkal nagyobb potenciál rejlik a faluban, mint gondolnánk.

 

Tisztelettel kérném Önöket, hogy június 9-én döntsenek felelősen!