Nyitórendezvény:

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Uniós támogatásból árvízvédelmi gát kivitelezése valósul meg Sajóecseg községben.

2013. február 28.

Sajóecseg község 1 311 103 871 Forint összegű támogatást nyert árvízvédelmi fejlesztésre az „Árvízvédelmi fejlesztés” című pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. Az elnyert támogatás keretében a gátrendszer építésén túl mobilgát és annak raktára is megvalósul a községben.

A „Sajóecseg község árvízvédelmi fejlesztése” megnevezésű, KEOP-2.1.2/2F/09-11-2011-0001 nyilvántartási számú pályázat ünnepélyes projektnyitó rendezvényére és sajtótájékoztatóra került sor Sajóecseg község Közösségi Házában a Thököly u. 5. szám alatt, 2013. február 28-án 11.00 órakor. A nyitórendezvényen Rabi József polgármester köszöntötte a megjelenteket. Röviden ismertette a projekt jelentősebb előzményeit, eseményeit, köszönetét fejezte ki az állami és az uniós támogatásért.
Ezt követően Demeter Zoltán országgyűlési képviselő úr szólt a beruházás jelentőségéről, hiszen Sajóecseg község lakossága a továbbiakban nem lesz fenyegetett egy olyan természeti csapástól, mint a nemrégiben átélt árvíz, ami súlyos károkat okozott a településen. A kivitelezést a LAK-ÉP-KER 1998 Kft. végzi. Kelemen Tibor a LAK-ÉP-KER 1998 Kft. képviselője, mint kivitelező bemutatta a kivitelező céget, valamint szakmai tájékoztatót tartott az árvízvédelmi fejlesztés kivitelezéséről. A projekt teljes bruttó összege 1 311 103 871 Forint, melyből az első szakaszban mobilgát és annak raktárépülete valósult meg, ezzel a rendezvénnyel pedig elkezdődött a védőmű kivitelezése. A befejezési határidő 2013 december 4.
A projekt az Európai Unió támogatásával a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg. A munkálatok teljes anyaga megtekinthető a www.sajoecseg.hu oldalon keresztül a projekt honlapján, vagy a közvetlen elérhetőségen: http://www.sajoecseg.hu/gatprojekt/index.php

Sajtóközlemény projektnyitó letölthető PDF formátumban:

Sajtóközlemény projektnyitó

Képek
Képek

Diavetítés
Diavetítés

Videók
Videók